До Дня Соборності на Контрактовій площі в Києві відкрили виставку про українське військо

До Дня Соборності на Контрактовій площі в Києві відкрили виставку про українське військо

До Дня Соборності на виставкових площинах Українського інституту національної памʼяті на Контрактовій площі в Києві запрацювала банерна виставка «Сучасне військо крізь призму минулого». Вона створена Центром досліджень воєнної історії Збройних сил України.

У фокусі виставки – звʼязок між сучасними Збройними силами України та героями української військової історії і мілітарними традиціями попередніх епох. Також банери розповідають про подвиги і славетні сторінки вже сучасних бойових зʼєднань і частин ЗСУ.

Зокрема, сьогодні 92 військові частини та навчальні заклади мають почесні найменування на честь героїв та славетних сторінок минулого. 36 таких найменувань висвітлені у виставці.

«Напередодні Дня Соборності представили цікавий і важливий проєкт, присвячений тим, хто захищає нашу незалежність і державність сьогодні. Збройні сили України впродовж останніх років не лише розвиваються як сучасна мілітарна потуга, а й відновлюють свій звʼязок з попередніми поколіннями українських лицарів. Одним із засобів цього є почесні найменування військових структур, в яких відображена наша історія та національно-визвольна боротьба», – сказав заступник голови Українського інституту національної памʼяті Володимир Тиліщак. Він також додав, що виставку символічно відкрили напередодні Дня Соборності, адже соборність України сьогодні захищається та утверджується на полі бою.

Де саме можна подивитися виставку: Київ, Контрактова площа,  сквер між виходом з метро на вулиці Спаській та пам’ятником Григорію Сковороді.

Інформаційні матеріали до Дня Соборності України

Нагадаємо також, що на сторінках Українського інституту національної памʼяті у соціальних мережах: фейсбуці, інстаграмі та на каналі «Історія та памʼять» у телеграмі продовжується рубрика «Патрони ЗСУ». Вона також розповідає про постаті та події минулого, на честь яких названі сучасні військові структури України. Дописи в межах рубрики публікуються під хештегом #ПатрониЗСУ.

Фото Українського інституту національної памʼяті