1967 - народився Володимир Майборода, загиблий Герой російсько-української війни

1967, 9 липня –  у місті Мелітополь Запорізької області  народився Майборода Володимир Анатолійович – старший прапорщик, заступник командира взводу, 24 ОМБр.

                                        

08.04.2018 р. біля селища Жованка, що входить до складу смт Зайцеве, перебуваючи у «секреті», група «Мая» помітила ДРГ противника. Командир прийняв рішення розділитися і атакувати нечисленного ворога. Двоє вояків заходили з одного боку, «Май» пішов з іншого, але підірвався на міні. Почувши вибух, противник почав втікати, українські захисники автоматними чергами знищили двох бойовиків (підтверджено противником). Побратими шукали командира до темряви, повернулись наступного дня, але не знайшли. 13 квітня вороги повідомили, що знайшли тіло в стороні від місця вибуху, — Володимир намагався повзти, помер від поранень і втрати крові. 15 квітня загиблого військовослужбовця передали українській стороні на КПВВ «Мар'їнка».

Указом Президента України № 189/2018 від 27 червня 2018 року, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).