1977 – народився Євген Руденко, учасник російсько-української війни, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

1977, 25 січня в селі Чернеччина Охтирського району на Сумщині народився Євген Руденко – командир танкового взводу 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, старший лейтенант, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Все його життя було присвячене війську. Через рік після закінчення загальноосвітньої школи  вступив до Харківського гвардійського вищого танкового командного училища. Служив у 17-й окремій гвардійській танковій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України (місто Кривий Ріг), останні два роки – командиром взводу 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ в Одесі. Звідти ж з початком збройної агресії на сході України був відправлений у зону бойових дій.

У липні-серпні 2014 року танкісти 28-ої окремої механізованої бригади опинилися в епіцентрі запеклих боїв, що точилися біля кордону з Росією. 13 серпня поблизу села Білоярівка Амвросіївського району Донецької області біля мосту один з танків потрапив у засідку бойовиків і був обстріляний із ручного протитанкового гранатомета. Через пошкодження керування було втрачено, і бойова машина впала в річку.

Євген Руденко з дітьми на ротації. Фото: ukraine-memorial.org

З екіпажу не вдалося врятуватись лише одному – командиру, старшому лейтенанту Євгену Руденку. Затонулий танк залишився на території, що контролювалася ворогом, і тіло довго не могли звідти вивезти. Лише в жовтні його було повернуто додому і з почестями поховано на кладовищі «Всебратське» в  Кривому Розі на Алеї слави.

У травні 2015 року Євгена Руденка було нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Він є почесним громадянином міста Кривий Ріг. На фасаді Чернеччинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрито меморіальну дошку.

Залишилися дружина та двоє маленьких синів.