15-16 квітня у Тернополі проходить наукова конференція «Український визвольний рух періоду Другої світової війни: пам’ять vs пропаганда»

Конференція зумовлена дискусією довкола присвоєння тернопільському стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Захід організували міська рада Тернополя, історичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, Центр історії української державності історичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка, управління культури і мистецтв, управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей і державний архів Тернопільської області. Конференція проходить за підтримки Посольства України в Державі Ізраїль та за сприяння Українського інституту національної пам’яті.

Програма конференції включає 5 панельних дискусій, які транслюються онлайн за посиланням. Детальну програму та перелік учасників можна переглянути у долученому нижче файлі.


«Періодичні дискусії, які виникають довкола окремих історичних постатей, свідчать, що є потреба у більшій кількості наукових заходів та досліджень, які посилюватимуть розуміння та сприятимуть консенсусу щодо складних історій», – говорить заступник голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак, який також є одним з учасників конференції.

Заява Українського інституту національної пам'яті щодо присвоєння стадіону в Тернополі імені Романа Шухевича за посиланням.

Програма наукової конференції

Завантажити