Експертна комісія розпочала свою роботу

11 жовтня 2023 року в Українському інституті національної пам’яті відбулося установче засідання Експертної комісії з питань визначення належності об’єктів до символіки російської імперської політики.

У ході засідання головою Експертної комісії обрано Віктора Брехуненка – доктора історичних наук, завідувача відділу актової археографії Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України.

Відповідно до п. 5 розділу ІІІ Положення про Експертну комісію секретарем Експертної комісії призначено співробітника Інституту Богдана Короленка.

Нагадаємо, що на початку жовтня сформований склад Експертної комісії Українського інституту національної пам'яті. До її складу увійшли десять провідних фахівців з Києва, Одеси, Львова, Харкова та Хмельниччини. Це історики та філологи, які мають напрацювання із зазначеної теми.

Довідково.

Комісія сформована відповідно до частини 2 статті 6 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», підпункту 173 пункту 4 Положення про Український інститут національної пам’яті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.11.2014 № 684 «Деякі питання Українського інституту національної пам’яті» та Наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 25.07.2023 №399 «Про затвердження Положення про Експертну комісію Українського інституту національної пам'яті з питань реалізації норм Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії"» із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 15 серпня 2023 року N 429.