Лекція Ірини Реви «Долаючи травму: від репресованих селян до сучасних захисників України»

22 листопада о 18:30 відбудеться лекція культуролога, наукового співробітника Музею АТО Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького Ірини Реви «Долаючи травму: від репресованих селян до сучасних захисників України». Цього вечора Ірина Рева також презентує свою книгу «По той бік себе. Психологічні наслідки Голодомору та масових репресій».



Лекція Ірини Реви «Долаючи травму: від репресованих селян до сучасних захисників України» присвячена подоланню важких наслідків Голодомору 1932-1933 років українцями у ХХІ столітті у зв’язку з політичними потрясіннями. Євромайдан, Революція Гідності та сучасна російсько-українська війна актуалізували українську національну ідентичність.

Ми засвоїли народжені на Майдані цінності: особисту та національну гідність, відповідальність, піклування про природу та оточення, чесність, справедливість, свобода, самостійність, розвиток, багато хто перейшов на українську мову спілкування тощо.

Своєю чергою, вояки АТО відкривали на фронті для себе й інші важливі цінності: бути господарем своєї долі і на своїй землі, довіра, сумління та ін.

Ірина Рева провела 60 інтерв’ю з українськими військовими, учасниками сучасної війни з Росією. Вона готова поділитися власними цікавими спостереженнями і розповісти про те, у який спосіб можна нині подолати травму та не позбавити себе і наступні покоління пам’яті про страшну трагедію – Голодомор-геноцид 1932-1933 років.

Вхід на захід вільний, проте потрібна попередня реєстрація за посиланням – http://bit.ly/2WTAcIY.

Події відбудуться традиційно в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану, Київ, Майдан Незалежності, 2.

Захід організовано Українським інститутом національної пам'яті спільно з Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності.