У Харкові відбудеться презентація Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті

У Харкові відбудеться презентація Північно-Східного  міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті

4 вересня, 13.00

м. Харків, вул. Мироносицька, 8

Прес-центр KHARKIV Today

У 2019 році стартував процес формування територіальних відділів Українського інституту національної пам'яті. Які завдання бачить перед собою Північно-Східний міжрегіональний відділ Інституту та його очільниця Марія Тахтаулова? Чим важливий Харків у процесах декомунізації та повернення історичної пам'яті про борців за незалежність?

Про це та інше йтиметься на прес-конференції з нагоди презентації в Харкові Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті

У прес-конференції візьмуть участь:

Володимир Тиліщак, кандидат історичних наук, заступник Голови Українського інституту національної пам'яті.

Марія Тахтаулова, кандидат історичних наук, Голова Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті.

Тарас Компаніченко, народний артист України, дослідник, лідер гурту «Хорея Козацька».

Під час зустрічі будуть представлені книги, плакати, ігри та інші продукти, підготовані Інститутом, які отримали широкий резонанс у суспільстві. Усі ці продукти розміщені у вільному для скачування доступі на сайті Інституту, а також безкоштовно поширюються серед шкіл, військових частин та інших зацікавлених організацій.

Також відбудеться презентація виступу Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька» з альбомом «Пісні Української революції», який розпочнеться увечері того ж дня, о 18.30 в Харківській обласній філармонії.

Нагадаємо, що Північно-Східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам'яті став першим із п’яти подібних осередків, створених відповідно до рішення Уряду від 3 жовтня 2018 року. Він охоплює Чернігівську, Сумську, Харківську, Полтавську та Луганську області. Очолює відділ координаторка громадської ініціативи «Харківська топонімічна група», активна учасниця декомунізації в Харкові, кандидатка історичних наук, Марія Тахтаулова.

Наразі подібні відділи створені у Вінниці та Дніпрі. Також очікується їх поява у Львові та Одесі.