У Вільнюсі відзначили День Збройних Сил України

У Вільнюсі відзначили День Збройних Сил України

28-му річницю Дня Збройних Сил України відзначили і в Посольстві України в Литовській Республіці. На урочистості були запрошені військовослужбовці ЗСУ, які брали участь в АТО/ООС на Сході України і наразі проходять реабілітацію у медичних закладах Литви, а також офіцерів Збройних Сил України, які проходять мовну і фахову підготовку у навчальних закладах Литви.

У заході взяли участь представники дипломатичного корпусу, акредитовані у Литві, високопосадовці Міністерства оборони, парламенту Литви, чинники безпекових відомств, актив української громади, литовські волонтери, відомі політики.

Спеціально для цього заходу Український інститут національної пам’яті переклав англійською виставку «Воїни. Історія українського війська». До експозиції увійшло 15 постерів, серед яких, зокрема, і ті, які стосуються часів Великого Князівства Литовського, коли землі Литви, України і Білорусі були об’єднані в одну державу. Також були представлені українські строї часів козацтва, Української революції 1917-1921 років, УПА та сучасне екіпірування українських воїнів.

Виставка викликала величезний інтерес учасників урочистостей. На майбутнє Інститут планує більше уваги звертати на переклад книг та виставок іноземними мовами для активнішого поширенні інформації про українську історію за кордоном.