УІНП порушив дисциплінарне провадження щодо держслужбовців, які використали антисемітське зображення

Минулого тижня керівництву Українського інституту національної пам'яті стало відомо, що двоє співробітників Північно-східного міжрегіонального відділу УІНП використали в презентаційних матеріалах зображення антисемітського змісту. За фактом події, відповідно до Закону України "Про державну службу", відкрите дисциплінарне провадження. Про рішення за результатами розгляду справи буде повідомлено додатково.

Підбір матеріалів до згаданого презентаційного матеріалу був власною ініціативою співробітників і жодним чином не відображає офіційну позиції Інституту.   

"Політика і щоденна практика має свідчити, що в Україні немає місця антисемітизму, етнічно зумовленій ненависті та дискримінації, тим паче у такій чутливій сфері як національна пам'ять. Не важливо, в якій формі здійснюються прояви – усній, письмовій чи візуальній. Дії чи ставлення, що сприяють поширенню упереджень і стереотипів, розпалюванню ворожнечі, ми вважаємо неприпустимими і рішуче засуджуємо. Керівництво Інституту з усією можливою ретельністю проаналізує факти, мотиви і дії держслужбовців і повідомить громадськість про висновки перевірки. Неприйнятним є навіть натяк на ксенофобію, глузування або антисемітські висловлювання відповідно до визначення, сформульованого Міжнародним альянсом пам'яті жертв Голокосту", – наголосив голова Інституту Антон Дробович

Український інститут національної пам'яті як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу, з урахуванням багатонаціонального складу населення та регіональних особливостей України, категорично засуджує будь-які прояви антисемітизму, расизму, ксенофобії та інших форм ненависті та дискримінації на національному, релігійному чи будь-якому іншому ґрунті.