Музей Революції Гідності запрошує на престур з нагоди відкриття нового виставкового простору

Музей Революції Гідності запрошує на престур з нагоди відкриття  нового виставкового простору

21 листопада о 17.00 до Дня Гідності та Свободи в центрі Києва на Алеї Небесної Сотні 3-5 відкриється новий виставковий простір простонеба.

На земельній ділянці, відведеній під майбутній Музей Революції Гідності, буде споруджено тимчасову конструкцію розміром 12х12 метрів, що нагадує каркас «Йолки» - одного із символів Євромайдану, на якій розміститься виставка «М³: Майдан. Меморіал. Музей».  Виставка лаконічно, але емоційно розповідає про Помаранчеву революцію, події на Майдані зими 2013-2014 років, про створення Меморіалу Небесної Сотні та Музею Революції Гідності

На виставці присутні  інтерактивні елементи для відвідувачів, зокрема карта місць Революції Гідності. Також тут можна буде пов’язати стрічки з написами про особисті міркування щодо цінностей і свободи, вшанування героїв.

«Котлован на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва із занедбаної пустки перетворюється на новий простір, набуває особливого символізму, змісту та функцій. Тут буде споруджено Музей Революції Гідності. А допоки зведемо стіни українського Парфенону свободи, тут діятиме динамічний виставковий і громадський простір просто неба. Тут будемо розповідати про Майдан і його героїв, вивчати уроки історії, осмилювати теперішнє. Аби міцнішати як політична нація, дорослішати як громадянське суспільство, розвиватися як демократія. Бо маємо захистити нашу гідність, свободу, майбутнє», – розповідає Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного музею Революції.

Відкриттю виставки передуватиме престур для представників медіа, який проведуть куратори виставкового простору Ольга Сало й Ігор Пошивайло.

Початок престуру – о 16.20.

АКРЕДИТАЦІЯ ДЛЯ ЗМІ: https://cutt.ly/XeZmWWg

Додаткова інформація: +38 098 66 11 833

До вашої уваги повна програма заходів Національного музею Революції Гідності до Дня Гідності та Свободи 2019 року