"Назавжди в строю": Національна гвардія випустила доповнене видання про вшанування пам`яті своїх військовослужбовців

"Назавжди в строю": Національна гвардія випустила доповнене видання про вшанування пам`яті своїх військовослужбовців

Національна гвардія України випустила доповнене меморіальне видання "Назавжди в строю" присвячене пам'яті військовослужбовців Національної Гвардії України, які загинули в російсько-українській війні.

Зазначається, що видання підготовлене до 6-ї річниці Національної гвардії України з метою узагальнення інформації про увічнення пам’яті військовослужбовців НГУ, які в 2014 – 2019 роках віддали своє життя задля забезпечення незалежності та територіальної цілісності України. У книзі розміщена інформація, яку станом на 26 березня 2020 року вдалося зібрати в Головному управлінні НГУ.

Автори книги зазначаються, що інформація у виданні не є вичерпною і у випадку виявлення помилок, неточностей або відсутності відомостей про місця вшанування загиблих військовослужбовців НГУ просимо повідомити до Головного управління НГУ за телефоном: (044) 365-29-95, а матеріали надсилати на електронну адресу: robota_z_personalom@ngu.gov.ua. Вони будуть враховані при підготовці наступних видань.

Ідея проєкту належить генерал-лейтенанту Ярославу Сподару та полковнику В'ячеславу Ященку. Над збором та узагальненням інформації у книзі працювали підполковник Олександр Щур та Заслужений діяч культури Оксана Улітіна.

У видання включені біографічні довідки п'ятьох Героїв України, що служили в Національній гвардії України, а саме генерал-майора Сергія Кульчицького, лейтенанта Богдана Завади, солдата Євгенія Тельнова, полковника Андрія Соколенка та сержанта Сергія Михальчука.

Також є перелік меморіальних дошок, місцевих топонімів та посмертних присвоєнь звання "Почесний громадянин" загиблим у російсько-українській війні нацгвардійцям. Окремою главою відзначено презентовані поштові марки та конверти пам'яті загиблих військовослужбовців НГУ. 

"Назавжди в строю" - це масштабний проєкт, що стане в нагоді як військовим та їхнім сім'ям, так і дослідникам, державним службовцям та органам місцевого самоврядування.

Фото: Ігор Кромф