Інститут національної пам’яті презентує нову серію артплакатів «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років»

Інститут національної пам’яті презентує нову серію артплакатів «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років»

Український інститут національної пам'яті продовжує знайомити українських військових та широкий загал із визначними діячами Української революції 1917-1921 років. До нової серії артплакатів увійшло 10 постерів із зображеннями діячів, які стояли біля витоків української армії, а саме: Всеволода Змієнка, Володимира Сальського, Віктора Павленка, Олександра Греківа, Харитини Пекарчук, Романа Дашкевича, Леоніда Ступницького, Олександра Загродського, Миколи Юнаківа та Гната Стефаніва. Художник – Михайло Дяченко.

Нині в боротьбі з російською агресією народжується новітнє українське військо. Армія освоює сучасні зразки зброї та оновлені засоби підготовки вояків. Проте не менш важливими є зміни, пов’язані з відмовою від радянської спадщини, та які покликані відновлювати українські військові традиції.

Боротьба українців за свободу в минулому – це цінний досвід для нас сьогодні, коли знову зі зброєю доводиться відстоювати незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Українська революція 1917-1921 років подарувала цілу когорту вояків та воячок, які є прикладом для виховання нинішніх військовослужбовців. 

Артплакати «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років» – це продовження проєкту з популяризації військової еліти Української революції 1917-1921 років, який Український інститут національної пам’яті спільно з освітньою платформою «Експертний Корпус» започаткував у 2018 році.

Завантажити артплакати можна за посиланням.

Організатор проєкту: Український інститут національної пам’яті.

Художник: Михайло Дяченко.

Історична консультація: Владислав Куценко, Ярослав Файзулін, Сергій Рябенко, Іван Гоменюк, Павло Подобєд.

Над серією працювали: Аліна Карбан, Тетяна Швидченко, Роман Кулик, Анастасія Швайко, Микола Веприк, Ярослав Копаниця.

Щоб отримати артплакати безоплатно для закладів науки, культури та освіти, музеїв, військових частин, журналістів, громадських організацій та інших установ, потрібно:

1. Написати лист на ім’я Голови Інституту/Першого заступника Голови від імені державного органу, органу місцевого самоврядування, навчального закладу, громадського об’єднання (що працює з підлітками, військовими), державних та комунальних установ, закладів, які проводять діяльність із формування у громадян патріотизму і національної свідомості, відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу (далі - заявник). Лист підписується керівником.

2. У тексті листа обов’язково вказати:

- назву та кількість примірників видань, які заявник бажає отримати;

- мету розповсюдження;

- в тексті обов’язково зазначити, про «ОТРИМАННЯ НА БЕЗОПЛАТНІЙ ОСНОВІ»;

- контактну особу Заявника, з якою можна буде координувати дії щодо пересилання примірників.

3. Лист надсилається:

- поштовим відправленням за адресою: вул. Липська, 16, м. Київ, 01021; Український інститут національної пам’яті;

- на електронну пошту - uinp@memory.gov.ua.

4. Після отримання листа та його реєстрації співробітники Інституту зв’яжуться з контактною особою для уточнення необхідної інформації та погодження термінів і способу передачі видання.

5. Видання можна отримати безпосередньо за місцем знаходження Інституту у час, погоджений зі співробітниками.

6. Передача артплакатів здійснюється тільки після надання належним чином оформленого Акту приймання-передачі. Акт готується співробітниками Інституту двох примірниках, які підлягають двосторонньому погодженню та підписанню керівниками, скріплюються печатками у разі наявності. Після підписання акту заявником один примірник  залишається в Інституті.

Також ви можете звернутися до представників Українського інституту національної пам’яті в регіонах:

Чернігів Сергій Бутко, Сергій Горобець;

Вінниця Богдан Галайко;

Харків Марія Тахтаулова;

Одеса Сергій Гуцалюк;

Дніпро Ігор Кочергін;

Луцьк Леся Бондарук;

Полтава Олег Пустовгар.