«Архіву усної історії» УІНП передали матеріали проєкту «Діагноз: Війна»

«Архіву усної історії» УІНП передали матеріали проєкту «Діагноз: Війна»

Організатори проєкту «Діагноз: Війна» передали власні записи учасників російсько-української війни Українському інституту національної пам’яті.

Заступниця головного редактора Науково-видавничого об’єднання «Дух і Літера» Анастасія Негруцька та голова УІНП Антон Дробович офіційно підписали меморандум про співпрацю, в межах якої архів проєкту «Діагноз: Війна» із записами спогадів учасників російсько-української війни передали платформі «Архів усної історії» УІНП. Найближчим часом архів стане доступний дослідникам та всім зацікавленим.

За словами завідувачки сектору обліку та збереження усних джерел УІНП Тетяни Ковтунович, отримані матеріали доповнять колекцію записів про події російсько-української війни, що уже наявна в «Архіві усної історії».  

Зазначимо, що «Діагноз: Війна» – спільний  проєкт видавництва «Дух і Літера» та Української асоціації військової медицини, підтриманий Українським культурним фондом, основна ідея якого була зібрати та зберегти історії людей, які пройшли російсько-українську війну. У проєкті зібрано 100 свідчень. Аудіо- та відеозаписи також розшифровані у вигляді текстових файлів.

Фото: Ігор Кромф