На Контрактовій площі у Києві запрацювала нова виставка – «Волю вільних не зламати»

На Контрактовій площі у Києві запрацювала нова виставка – «Волю вільних не зламати»

До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України на Контрактовій площі в Києві Центр дослідження воєнної історії ЗСУ та Український інститут національної памʼяті відкрили вуличну виставку «Волю вільних не зламати».

Банери розповідають про міста-твердині, стійкість яких після російського повномасштабного вторгнення допомогла зупинити агресора та відстояти державність. Міста, яким присвячена виставка, отримали встановлену Президентом відзнаку міст-героїв. А саме – Буча, Волноваха, Гостомель, Ірпінь, Маріуполь, Миколаїв, Охтирка, Харків, Херсон, Чернігів.

«Сьогоднішній подвиг Збройних сил України та громад, про які розповідає ця виставка, є продовженням справи, розпочатої 32 роки тому з проголошенням незалежності. Зараз ми цю незалежність утверджуємо. Виставка нагадує про надзвичайно складні місяці на початку повномасштабного вторгнення і є виявом вдячності громадам міст, які проявили героїзм та сталевий дух», – коментує проєкт заступник голови Українського інституту національної памʼяті Володимир Тиліщак.

Виставка розташована на вуличних конструкціях УІНП у сквері між виходом із метро на вулиці Спаській та памʼятником Григорію Сковороді.