У Черкасах відкрили виставку «Стерті з лиця землі»

У Черкасах відкрили виставку «Стерті з лиця землі»

У Черкасах встановили виставку Українського інституту національної пам'яті «Стерті з лиця землі», яка охоплює фотосвідчення руйнувань різних регіонів: Луганщина, Донеччина, Слобожанщина та Південь України.

Ознайомитись з нею можна у сквері «Юність». Тематичні банери звертають увагу на знищених на 80-100 відсотків населених пунктах, перетворених російською армією на пустку і руїну.

Зокрема, у виставці йдеться про такі населені пункти, як Попасна, Марʼїнка, Соледар, Бахмут. Також на банерах розміщені QR-коди з посиланням на короткі відео знищених сіл і міст України, які додатково візуалізують весь жах та морок випаленої ворогом землі.

Фотоматеріали для виставки надані відомими військовими фотографами, пресслужбами 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, фотокореспондентами українських медіа.

До другої річниці повномасштабного вторгнення та десятої річниці війни Росії проти України виставку вже змогли побачити у Польщі, Іспанії та Хорватії.

Нагадуємо, що завантажити виставку у форматі для друку українською та іншими мовами можна у нас на сайті.