УІНП провів круглий стіл про дослідження історії Криму

У вівторок, 9 листопада, в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану відбувся круглий стіл "Історія Криму та кримськотатарського народу: стан дослідження та перспективи вивчення". 

Під час круглого столу науковці та профільні фахівці обговорили стан досліджень історії Криму та кримськотатарського народу, а також найбільш міфологізовані російською пропагандою теми з історії півострова. Також в межах круглого столу відбулась презентація  навчального посібника «Історія Криму та кримськотатарського народу».

"Нам потрібно було написати в дуже короткий термін, фактично 2,5-3 місяці, написати історію Криму від перших стоянок до сучасності. Хочу зауважити, що наразі історіографічний процес історії Криму розвивається дуже позитивно. Книг на цю тему виходить дуже багато. Для нас було дуже важливо, що наша книга - це перший навчальний посібник з історії Криму та кримськотатарського народу українською та кримськотатарською мовами", - розповіла одна зі співавторок книги, історикиня Гульнара Бекірова. 

Історик та дослідник Криму Сергій Громенко зауважив, що з 2015 року завдяки зусиллям УІНП вперше було запроваджено вивчення тем історії Криму та кримськотатарського народу не на рівні факультативних уроків краєзнавства, а на національному рівні в межах предмету "Історія України". 

"Це надзвичайно мене надихає, тому що після того, як з'явиться ось це нове покоління школярів, які вивчали історію Криму в школах, буде значно простіше говорити з ними в університетах і вони значно краще розумітимуть, що відбувається на півострові не лише зі слів журналістів в медіа, а й зі сторінок підручників", - зауважив Громенко. 

Повну версію круглого столу можна подивитись за посиланням.