Передсвяткові лекції Інституту національної пам’яті до 100-річчя видатних подій в історії України

Український інститут національної пам’яті запрошує усіх охочих завітати на передсвятковий лекторій. 

Цієї суботи, 21 грудня із 14:00 до 17:00, у столиці відбудуться лекції, присвячені столітнім ювілеям видатних подій в історії України — 100-річчю від початку Першого Зимового походу Армії Української Народної Республіки та 100-річчю із часу утворення Української Республіканської Капели і започаткування культурної дипломатії Української Народної Республіки:

  • 14:00 - 15:20 - «Українські лицарі в Америці»

Історик, співробітник Українського інституту національної пам’яті Павло Подобєд розповість про те, як склались долі лицарів Залізного Хреста «За Зимовий похід і бої»? Хто лишився в Україні, а хто пішов у табори інтернованих та на еміграцію? Історії лицарів, які виїхали до Америки: історії успіху та забуття. 

  • 15:30 - 17:00 - «Щедрик»: Петлюра vs Голлівуд». 

Авторка й кураторка проекту «Світовий тріумф «Щедрика» — 100 років культурної дипломатії України» Тіна Пересунько розповість учасникам про те як український «Щедрик» Миколи Леонтовича потрапив за кордон? Хто спродюсував мистецьку інтервенцію «української весни»? Чому Україна не сьогодні розпочала культурно-інформаційну протидію російській пропаганді в світі і чи не була вона більш успішною 100 років тому? А також про захоплюючі приклади налагодження місточків для діалогу світового тріумфального турне Української республіканської капели під орудою диригента Олександра Кошиця та про особливу актуальність культурної дипломатії у наші дні, коли над Україною нависла російська агресія.

Вхід на події вільний, але потрібна попередня реєстрація за посиланням - http://bit.ly/36HrvFl 

Партнер заходу - Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану.