Конкурс на гендиректора Музею Майдану: оголошуємо склад конкурсної комісії

З 20 липня 2021 року триває конкурс на посаду генерального директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. Одним з його етапів є формування конкурсної комісії.

Усього комісія конкурсу складається з 9 членів. Троє з них представляють громадське культурне середовище та були обрані серед поданих заявок шляхом жеребкування. По троє членів до комісії конкурсу делегували колектив Національного музею Революції Гідності та Український інститут національної пам’яті як установа, у сфері управління якої перебуває музей та яка проводить конкурс.

Отож, відповідно до Закону України «Про культуру» Український інститут національної пам’яті затвердив склад конкурсної комісії наказом №56-ос від 18.08.2021. До неї увійшли:

обрані від громадськості в результаті жеребкування:

  • Гуменюк Андрій Олегович – ГО «Навколо Нас. ЮА»; 
  • Влененко Тетяна Вікторівна – Національна спілка майстрів народного мистецтва України;
  • Олійник Ганна Ярославівна – Центр досліджень визвольного руху;

делеговані колективом Національного музею Революції Гідності:

  • Матвійчук Олександра В’ячеславівна – правозахисниця, голова правління ГО «Центр громадянських свобод»;
  • Опанасюк Вікторія Андріївна – членкиня ГО «Родина Героїв Небесної Сотні», депутатка Рівненської обласної ради, радниця голови РОДА, голова постійної комісії з питань соцполітики і соцзахисту учасників АТО та членів їхніх сімей;
  • Шейко Володимир Петрович – генеральний директор державної установи «Український інститут»;

делеговані Українським інститутом національної пам’яті:

  • Мельник Ольга Миколаївна – керівниця відділу музейної справи Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал»;
  • Чуєва Катерина Євгенівна – директорка Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, президентка ICOM України – міжнародного об'єднання музеїв та професійних музейних працівників;
  • Зінченко Олександр Миколайович – історик, журналіст, редактор (сценарист) програм дирекції телебачення Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про культуру», керівники державних культурних інституцій призначаються на посаду за результатами конкурсу терміном на 5 років. Усе про перебіг конкурсу за посиланням.

Наказ №56-ос від 18.08.2021

Завантажити